Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонти по 164

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И при слямата на мойто стъкло махнаха оригиналната лайсна и сложиха гумено уплътнение.Сега всичко е черно около стъклото и също ми харесва как изглежда.Единствения проблем е, че е много дебело уплътнението под стъклото и скърца гадно раното на лявата чистачка.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Едното оправя друго се разваля, направо ми писна на к... вече. Сутринта излязах на кафе и дотам....на връшане просто не запали. Изобщо не съм видял, че няма антифриз и като нищо е станало голяма беля. Последните 2 дни като паля, палеше веднага почти, но не е истина какво виене се чуваше ( след запалването като леко бълбукане), после утихваше. Пробвахме да я закачим да не би да е от акумулатора, защото пък и таблото ми като завърти почти изгасва. Отделно алармата ми нещо е полудяла от известно време и се пуска когато си реши и точи като не я карам по 2 дена от акумулатора. Гадния звук изчезна след няколко опита, но си върти и не пали....Налях и антифриз де, но говорих с няколко души и ме вкараха във филма, че може и да съм прецакал двигателя (но пък преди това запали и я карах в квартала). Другия вариант е от 100-те опита да запаля да съм я задавил. Няма да споменавам всеобщия ни проблем с механизма на вратата. Моята пък не се затваря отвътре, а само отвън с ключа и става въпрос за шофьорската врата....нали се сещате вече как влизам в колата....цирка е пълен...Отидах на сервиз да я погледнат и като тръгнах да показвам как не се затваря си работеше...(нещо ми има зъб тая кола и то при цялата ми любов)...явно нещо замръзва и бачка когато си реши. Просто вече не знам какво да я правя, почвам да съжалявам, че реших да я стегна
      Last edited by alf 164; d.m.y г., 01:50.
      166 2.4 JTD 140 hp+chip '02 отскоро
      164 2.0 ТS 147 hp '92 my ex-, but my 1st love

Comment

Първоначално публикувано от alf 164 Покажи съобщение
        Едното оправя друго се разваля, направо ми писна на к... вече. Сутринта излязах на кафе и дотам....на връшане просто не запали. Изобщо не съм видял, че няма антифриз и като нищо е станало голяма беля. Последните 2 дни като паля, палеше веднага почти, но не е истина какво виене се чуваше ( след запалването като леко бълбукане), после утихваше. Пробвахме да я закачим да не би да е от акумулатора, защото пък и таблото ми като завърти почти изгасва. Отделно алармата ми нещо е полудяла от известно време и се пуска когато си реши и точи като не я карам по 2 дена от акумулатора. Гадния звук изчезна след няколко опита, но си върти и не пали....Налях и антифриз де, но говорих с няколко души и ме вкараха във филма, че може и да съм прецакал двигателя (но пък преди това запали и я карах в квартала). Другия вариант е от 100-те опита да запаля да съм я задавил. Няма да споменавам всеобщия ни проблем с механизма на вратата. Моята пък не се затваря отвътре, а само отвън с ключа и става въпрос за шофьорската врата....нали се сещате вече как влизам в колата....цирка е пълен...Отидах на сервиз да я погледнат и като тръгнах да показвам как не се затваря си работеше...(нещо ми има зъб тая кола и то при цялата ми любов)...явно нещо замръзва и бачка когато си реши. Просто вече не знам какво да я правя, почвам да съжалявам, че реших да я стегна
        Не се коси, сички са такива - своенравни. Само дано наистина не си я оставич ич без антифиз, че....
        Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Виенете и бълбукането вероятно е хидравликата...
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Тя е май да....сега като се сетя преди да си сменя рейката предишния път пак беше така, но сега освен това самото въртене при паленето издава брутален триещ звук. А за антифриза....направо без капка като налях глътна над литър и половина
            Отивам сега да видя какво става с един колега. Ако не става пак....не знам...на пролет
            Last edited by alf 164; d.m.y г., 16:09.

Comment

Нищо не става...същата работа. Утре сигурно ще мисля как да я дърпам до сервиз да видим на топло какво става

Comment

Нито с дърпане ще стане защото има голямо заледено нагорнище до сервиза, а на място няма как да се оправи. Казаха, че най-вероятно имам замръзнало място по тръбопровода и не стига бензин или стартера заминава и сега от студа се е спекъл тотално. Може горивен филтър да е замръзнал ...абе общо взето всичко може да е. А скоро няма да се оправи времето Поне тоя лед да падне веднъж само до сервиза да стигне.

Comment

И аз я зазимих мойта в събота.Замръзна ми нафтата и няма палене.Ще чакам пролет да дойде и тогава ще паля.
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Оправи се бабето, всичко е ок вече, сега се заемам да и намеря очила нови - предна броня с халогените сива (като колата под текста ( прикачените 2 снимки). Ако някой знае приблизителни цени или е чул някаква оферта да пише. Предлагаха ми, но нито една не беше такъв цвят...

Comment

Алфа Ромео 164 фейслифт 1993 12 месец
                      Гофриран маркуч 2-ра ръка от Краси Рангелов - 30 лв - перфектен!!!

Дебитомер перфектен от Краси РАнгелов - 50 лв.

Тампон уплътняващ бензиновата помпа - 16 лв. от ПИТ с доставка до Козлодуй !!!

Масло Селения Голд 9 лв литъра - 6 литра - 54 лв

Маслен филтър - 12 лв.

Въздушен филтър - 25 лв.

Горивен филтър - 27 лв.

Филтър Климатик - 32 лв.

Свещи 8 броя по 4.50 на "Саджем" - 36 лв.

Температурен датчик на инжекциона - 12 лв.

Резултата е УМУПОМРАЧАВАЩ след демонтажа на газовото и връщането на колата към стария добър бензин!!!
                      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

полиеуретан за моя кораб
                        Attached Files
                        алфа ромео 164 тс супер

Comment

@ivo 164
                          Я разкажи малко по подробно за тях ... от къде и как .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

правени са на струг, от полиеуретанова прьчка.порьчах ги при стугар който ги прави, 80лв двата . кораба стана по стабилен особенно в завой с тия от по 15 лв постоянно леко намествах кораба в пьтя.
                            Last edited by ivo 164; d.m.y г., 10:27.
                            алфа ромео 164 тс супер

Comment

Супер е че си се заиграл ма без повърхност която да държи грестта много бързо ще умрат тия тампончета
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Супер е че си се заиграл ма без повърхност която да държи грестта много бързо ще умрат тия тампончета
                                Мдааа... бате ви Бобо е прав, мойте на задника на бабата имаха някаква накатка (ако помня добре - все пак беше преди близо 3 години) на контактната повърхност с металната втулка. И май в комплекта имаше тубичка с грес - за мацанье. Предполагам обаче, че не е добре да я нарязваш, а по скоро достатъчно нагорещен накатен прът го отъркаляй там където искаш да е накатено... Няма да е като хоригиналната, ма ще е по-добре от стругована повърхност.
                                Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Working...
                                X